top of page

Zwangerschapscursus 'In je Kracht'

Groepscursus

Prive cursus

Opfriscursus

Cursus op maat- Jouw lichaam, jouw baby, jouw geboorte

Aanbod & aanmelden: Geboortecursus

Wat gaan jullie leren?

 • Alle facetten van het geboorteproces

 • Hoe je lichaam precies werkt en wat het effect van hormonen is op je lichaam

 • Het creëren van een positieve mindset

 • Samen (meer) kunnen vertrouwen op het geboorteproces

 • Ontspanningstechnieken voor en tijdens de bevalling

 • Verschillende ademhalingstechnieken

 • Keuzes en mogelijkheden voor, tijdens en na de geboorte bespreken

 • Jullie geboortewensen opstellen en wat als het anders loopt

 • Verschillende houdingen voor en tijdens de bevalling en de voordelen hiervan voor jou, maar ook je baby

 • De binding met jullie baby versterken

 • Het vierde trimester, hechting, borstvoeding en de kraamperiode

Aanbod & aanmelden: Tekst

Data groepscursus

Op dit moment geef ik geen cursus, ivm het ontwikkelen van een nieuwe cursus. Mocht je interesse hebben stuur mij dan even een berichtje en dan neem ik zo snel als mogelijk contact met je op!

Aanbod & aanmelden: Tekst

Vergoeding

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, zullen de meeste zorgverzekeraars de cursus gedeeltelijk vergoeden. Ga bij je zorgverzekeraar na of dit ook voor jullie geldt.

Aanbod & aanmelden: Tekst

Online zwangerschapscursus

COMING SOON

Vind je een online cursus fijner of meer praktisch? Dit kan door heel Nederland. Ook dit is binnenkort mogelijk bij Births And Beezzz.

Aanbod & aanmelden: Tekst

Na de geboorte begeleiding

Lieve mama, je bent niet alleen

Lang heb je naar dit moment uitgekeken: je baby is geboren. En dan begint het eigenlijk pas.. jouw nieuwe leven met je baby. Tijdens de zwangerschap heb je misschien een cursus gedaan, je baby uitzet lijstje afgewerkt en wat boeken gelezen ter voorbereiding op de komst van je kindje. Je was er helemaal klaar voor!

Maar dan loopt het ineens niet zoals je had verwacht. Het slaapgebrek, borstvoeding of kunstvoeding geven, de emotionele rollercoaster, je relatie verandert, oh ja en je bent ook nog aan het herstellen. Er komt ineens zoveel op je af.  Wat als je baby meer huilt dan "normaal"? Wat als de borstvoeding moeizaam gaat? Wat als je baby ziek is of meer zorg nodig heeft? Wat als je weinig of niks voelt? Wat als je juist heel veel voelt? Wat als je angstige, negatieve gevoelens en/of gedachtes hebt? Wat als je flashbacks hebt over de bevalling? Wat als je het gewoon even niet meer weet?

Dan wil ik er graag voor je zijn. Soms door er gewoon te zijn, naar je te luisteren en soms door je concrete tips en/ of adviezen te geven. Ik begeleid je graag door deze nieuwe periode in je leven waardoor jij naast mama zijn ook weer jezelf wordt.


Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Naast mijn kennis en ervaring als Toegepast Psycholoog, ben ook ervaringsdeskundige. Mijn dochtertje had vanaf de geboorte een zware vorm van reflux waardoor zij haar eerste levensjaar enorm onrustig was en soms hele dagen kon huilen, gillen. Zo erg dat ik haar hoorde op plekken waar ze niet was. Ik dacht dat ik geboren was voor het moeder zijn, maar waarom kon ik mijn eigen baby dan niet troosten? Non- stop heb ik haar gedragen, met haar op mij geslapen. Alle goed bedoelde adviezen zorgden er alleen nog maar meer voor dat ik mij niet gehoord voelde, niet serieus genomen voelde, alleen voelde. Niemand had mij over deze kant van het moederschap verteld of geleerd hoe ik hier mee om moest gaan. Maar man oh man, wat had dat een verschil kunnen maken. Ik wil graag deze persoon voor jou zijn, degene die ik in deze mooie, maar ook pittige periode nodig had. 

Aanbod & aanmelden: Tekst
bottom of page