top of page
43b28154-4e9d-4a8f-a1ae-070c61922a07.jpg

Wat is HypnoBirthing?

Vertrouwen op je lichaam, je baby en het geboorteproces

HypnoBirthing is een volledige en praktische cursus voor jou en je partner om jullie goed voor te bereiden op de komst van jullie kindje.

De geboorte is een natuurlijk proces: jouw lichaam weet al hoe ze moet bevallen! Het is belangrijker om te leren hoe je het kan laten gebeuren. Het bied je de kennis die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken en je lichaam te begrijpen voor, tijdens en na de geboorte. Als je begrijpt hoe het geboorteproces werkt en wat er allemaal in je lichaam gebeurd, dan is het makkelijker om de controle los te laten. Door middel van (diepe) ontspannings- en ademhalingsoefeningen en affirmaties leer je om met je lichaam mee te werken. 


‘Hypno’ staat voor ‘hypnose’ en dit is niets anders dan een diepe ontspanning. Zonder ons hiervan bewust te zijn ervaren we dit zeker twee keer per dag, namelijk: wanneer je in slaapt valt en wanneer je aan het wakker worden bent. Maar ook als je aan het dagdromen bent of helemaal opgaat in een spannende film. Allemaal alledaagse dingen die voor veel mensen herkenbaar zijn en die dus heel gewoon zijn. Op deze momenten ben je optimaal ontspannen, geconcentreerd en gefocust. En nog belangrijker: jij bent in controle! 

Met deze cursus zullen jullie je goed voorbereiden, leer je om te vertrouwen op je lichaam, in je kracht te staan en de regie te(her)pakken. Zodat jullie samen kunnen werken aan een fijne en positieve geboorte ervaring, waar dit ook zal zijn en hoe het ook zal lopen.

HypnoBirthing: Kop

Voor wie?

​​Voor alle zwangeren en hun partners die:

  • Een soepele, rustige en liefdevolle geboorte wensen

  • (Meer) vertrouwen in zichzelf, je lichaam, elkaar en je kindje willen krijgen

  • Met een positief gevoel en vol vertrouwen naar de bevalling toe willen leven

  • Heel bewust de zwangerschap en geboorte willen beleven

  • Zich echt sámen willen voorbereiden op de geboorte van jullie kindje

  • Willen weten wat prettig is voor jullie kindje tijdens de geboorte en daarna

  • Een sterke band met jullie kindje voelen in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna

  • Samen met trots willen terug kijken op de geboorte van jullie kindje, hoe deze dan ook maar is verlopen


Deze cursus biedt alles wat je nodig hebt ter voorbereiding op de geboorte voor jullie kindje, jou als zwangere en jouw (geboorte)partner. Dit kan je partner zijn, maar ook je moeder, een vriend/ vriendin of iemand anders die jou bijstaat bij de geboorte. Het is zo waardevol om je hier samen op te kunnen voorbereiden: de geboorte van jullie baby is één van de meest bijzondere momenten uit jullie leven. In de cursus heeft partner een belangrijke rol speelt en niet slechts toeschouwer is. Het maakt niet uit hoe of waar je gaat bevallen, thuis of in het ziekenhuis. Als je maar weet dat er opties zijn en dat je de regie mag pakken.


Alles mag er zijn en is goed


Misschien ben je zwanger van je eerste kindje of ben je al eens bevallen en wil je graag ervaren hoe het ook anders kan. Je zoekt wellicht naar handvatten of andere technieken in deze zwangerschap, omdat je je graag meer wilt kunnen ontspannen of gevoel van regie hebben wil hebben tijdens deze bevalling. 

Heb je al eens een HypnoBirthing cursus gevolgd? Dan is het ook mogelijk om een opfriscursus te volgen. Samen kunnen we kijken welke elementen jullie graag willen herhalen en bespreken, zodat de cursus op jullie wensen en behoeften afgestemd kan worden. 

HypnoBirthing: Tekst
bottom of page