top of page
6d4a5b6b-b25c-46de-9108-b0f96e5ac26e.jpg

Mijn verhaal

“We are born of love; Love is our mother” - Rumi

Op 23 maart 2019 ben ik voor het eerst moeder geworden van ons prachtige dochtertje, Mae-Rose. Tijdens mijn zwangerschap heb ik zelf een HypnoBirthing cursus gevolgd en daardoor heb ik het vertrouwen in mijn lichaam teruggekregen. Ik had een enorme angst voor de bevalling, omdat er in het verleden een gynaecoloog is geweest die had gezegd dat ik niet vaginaal kon bevallen in verband met een te smal bekken. Tel daar een traumatische ervaring met het plaatsen van een spiraal bij op en daar was mijn angst.

De cursus heeft mijn hele kijk op de geboorte veranderd, zonder (onrealistische) verwachtingen te creëren. De hoeveelheid aan kennis, de ontspanningstechnieken, de ademhalingsoefeningen en de positieve mindset heeft er voor gezorgd dat ik met enorm veel zin en vertrouwen uitkeek naar de geboorte. 

Ik ben uiteindelijk thuis bevallen, in bad: mijn droombevalling. Een hands off geboorte, samen met mijn partner en moeder als grote steun en waarbij ik mijn meisje zelf op heb mogen vangen. In verband met het teveel aan bloed dat ik verloren was (fluxus), moest ik alsnog naar het ziekenhuis. Dat was behoorlijk heftig, maar ik kijk hier niet negatief op terug, sterker nog, HypnoBirthing heeft mij geleerd om de regie te (her)pakken. Door de regie te pakken kon ik op mijn roze wolk blijven en was de rest bijzaak.  

Ik heb de geboorte als magisch ervaren en ik had dit niet gekund zonder deze cursus. Ik gun iedere moeder (en partner) deze prachtige ervaring!

Benieuwd geworden naar de HypnoBirthing cursus? Klik hieronder voor meer informatie.

Mijn verhaal: Over mij
bottom of page