top of page
2cffe02e-b982-41a6-a751-e61fbb3b08ff_edited.jpg

Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Marice en met enorm veel passie en enthousiasme heb ik Births And Beezzz opgericht. 

Tijdens mijn zwangerschap groeide mijn angst voor bevallen en werd het vertrouwen in mijn lichaam kleiner (zie Mijn verhaal). Op aanraden van de verloskundige heb ik mij aangemeld voor de HypnoBirthing cursus en  tijdens de geboorte heb ik mogen ervaren hoe waardevol een goede voorbereiding is. De positieve mindset, de regie (her)pakken en de ademhalingsoefeningen zorgden ervoor dat ik heb ervaren dat de geboorte een intense, krachtige en mooie ervaring kan zijn. Deze ervaring, maar vooral alle kennis die ik had opgedaan gun ik iedereen. Na de geboorte van mijn dochtertje bleef ik gefascineerd door alles omtrent zwanger zijn, de geboorte en de eerste levensjaren. Mede doordat mijn dochtertje veel huilde, een zware vorm van reflux had en amper sliep, heb ik me hierover ingelezen. Ik vroeg mij af hoe het kan dat ik, ondanks mijn goede voorbereiding, hier niks over wist of hoorde. Was ik nou de enige moeder die hierover  onzeker was, het gevoel had dat ze het niet meer trok of behoefte had aan meer informatie of begeleiding? En bij wie moest ik dan zijn? De verloskundige was al niet meer betrokken, de lactatiekundige hielp onvoldoende, het consultatiebureau gaf algemene adviezen (die regelmatig tegen mijn moedergevoel in gingen) en de kinderartsen gingen alleen over het medisch welzijn van mijn dochter. Dit moet en kan anders!

En dit kan anders...

Ondanks alles bleef mijn enthousiasme en leergierigheid groeien en zodoende heeft het mij doen besluiten om HypnoBirthing docent te worden, de opleiding tot baby slaapconsulent te gaan volgen en Births And Beezzz op te richten.

Het is dan ook mijn missie om ouders te begeleiden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven: van zwangerschap tot en met de eerste levensjaren van jullie kindje.  Van een prachtige geboorte ervaring naar slapen vanuit verbinding en liefdevol ouderschap. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!


Births And Beezzz

Births (geboortes) spreekt wel voor zich en gaat over de periode voor, tijdens en na de geboorte. De Beezzz staat voor slapen, want dat is waar ik straks baby's en ouders ook in wil begeleiden: meer rust en slaap in jullie gezin. Naast een baby die geboren wordt, wordt er ook een moeder (en vader) geboren en dit kan veel vragen, gevoelens en onzekerheden met zich meebrengen. Van kraamtranen, angsten tot je neerslachtig voelen, ik zal je hierin ondersteunen.  Births And Beezzz biedt dan ook begeleiding na de geboorte aan moeders die behoefte hebben aan een luisterend oor en tips of adviezen. Voel je vrij om contact met mij op te nemen zodat we samen kunnen kijken waar je behoefte aan hebt en wat het beste bij jou past!

Over mij: Over mij

HypnoBirthing® Certificaat

Marice Bisschop is als HypnoBirthing docente ingeschreven bij het officiële HypnoBirthing Institute in de Verenigde Staten. Alle docenten moeten jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen voldoen om het Gold Seal certificaat en de naam HypnoBirthing® te mogen gebruiken.

Births And Beezzz is ook aangesloten bij de vereniging van HypnoBirthing® docenten Nederland en België (NVHBC).

HB certificaat.jpg
Over mij: Tekst

Certificaten

- Sleeptraining- the hidden truth (2021)

- Science and Sleep Training- Sleep Training and the Stress Response (2021)

Over mij: Tekst
bottom of page